Новини

Как кравата Пенка повече няма да се губи?

21 '06 '18

Кравата Пенка повече няма да се губи от стопанина си, но не защото той няма да се отделя от нея, а защото от 20 юни е оборудвана с GPS решение за проследяване, предназначено специално животни.
 
Как работи системата? 
 
На врата на Пенка е закачен специален GPS предавател, който се захранва с батерии. Той изпраща сигнал за местоположението ѝ на кратък период от време.Стопанинът Иван Харалампиев ще може да го следи през мобилното ни приложение Fleet Expert – с чисто новия смартфон, който му подарихме.

За да гарантираме, че Пенка няма да загубена, Иван Харалампиев ще може да дефинира сигурни зони, в които тя може да се скита на воля. В момента, в който бъдат напуснати тези зони, стопанинът ѝ ще получава аларма всеки път. „Това може да бъде зоната на стопанството или зоната на пасището. Така че кравата Пенка повече няма да се губи”, коментира пред bTV  Десислава Чалева – Директор „Обслужване на клиенти“.
Именно благодарение на медията успяхме да се свържем с г-н Харалампиев и да му помогнем.
 
За кого е предназначена е системата? 
 
Следенето на животни е нова услуга от портфолиото на GPS България и достъпна за всеки, който има интерес към нея. Просто се свържете с нас.
 
Защо го направихме?
 
Защото вярваме, че всеки има нужда от помощ в решаването на проблемите си, а технологиите, които познаваме добре дават голяма възможност да се справяме с тях.
 

Обратно
горе